Quality RTOS & Embedded Software

 Real time embedded FreeRTOS RSS feed 
Real time embedded FreeRTOS mailing list 
Quick Start Supported MCUs PDF Books Trace Tools Ecosystem TCP & FAT Training




Loading

Linker errors when I add uart_set_divisors

Posted by John Gaffey on August 12, 2013
When I add uart_set_divisors I get unresolved linker errors like:
arm-none-eabi-gcc -nostdlib -L"C:\cortex\all_cortex\Debug" -L"C:\cortex\CMSISv2p00_LPC177x_8x\Debug" -Xlinker -Map="mcub_cortex.map" -Xlinker --gc-sections -mcpu=cortex-m3 -mthumb -T "mcub_cortex_Debug.ld" -o "mcub_cortex.axf" ./src/cr_startup_lpc17.o ./src/dip_switches_mcub.o ./src/fault_led.o ./src/lcd_idle.o ./src/lcd_main.o ./src/main.o ./src/node_stats_mcub.o ./src/tasks_mcub.o ./src/ui.o ./src/ui_menu.o ./src/ui_menu_board_list.o ./src/ui_menu_board_status.o ./src/ui_menu_generic.o ./src/ui_scr_adjust_params.o ./src/ui_scr_debug_data.o ./src/ui_scr_node_stats.o ./src/ui_scr_status_board_dips.o ./src/ui_scr_status_board_io.o -lall_cortex -lCMSISv2p00_LPC177x_8x
c:/code_red/redsuite_5.0.12_1119/redsuite/tools/bin/../lib/gcc/arm-none-eabi/4.6.2/../../../../arm-none-eabi/lib/armv7-m\libc.a(lib_a-abort.o): In function `abort':
abort.c:(.text.abort+0xa): undefined reference to `_exit'
c:/code_red/redsuite_5.0.12_1119/redsuite/tools/bin/../lib/gcc/arm-none-eabi/4.6.2/../../../../arm-none-eabi/lib/armv7-m\libc.a(lib_a-signalr.o): In function `_kill_r':
signalr.c:(.text._kill_r+0xe): undefined reference to `_kill'
c:/code_red/redsuite_5.0.12_1119/redsuite/tools/bin/../lib/gcc/arm-none-eabi/4.6.2/../../../../arm-none-eabi/lib/armv7-m\libc.a(lib_a-signalr.o): In function `_getpid_r':
signalr.c:(.text._getpid_r+0x0): undefined reference to `_getpid'

This seems to be due to the 64-bit division in that routine as when I comment out the division it seems to link fine. I am using Red Suite 5 on a LPC1778 with latest FreeRTOS.

Any thoughts on what is happening?

RE: Linker errors when I add uart_set_divisors

Posted by Richard on August 13, 2013
Presumably your library settings are incorrect or you have to provide stubs for the library you are using. Either way I'm sure the problem is in no way FreeRTOS related so this is not the best place to ask it.

Regards.

RE: Linker errors when I add uart_set_divisors

Posted by John Gaffey on August 13, 2013
Thanks, this turned out to be a bug in Red Suite 5


[ Back to the top ]    [ About FreeRTOS ]    [ Sitemap ]    [ ]




Copyright (C) 2004-2010 Richard Barry. Copyright (C) 2010-2016 Real Time Engineers Ltd.
Any and all data, files, source code, html content and documentation included in the FreeRTOSTM distribution or available on this site are the exclusive property of Real Time Engineers Ltd.. See the files license.txt (included in the distribution) and this copyright notice for more information. FreeRTOSTM and FreeRTOS.orgTM are trade marks of Real Time Engineers Ltd.

Latest News:

FreeRTOS V9.0.0 is now available for download.


Free TCP/IP and file system demos for the RTOS


Sponsored Links

⇓ Now With No Code Size Limit! ⇓
⇑ Free Download Without Registering ⇑


FreeRTOS Partners

ARM Connected RTOS partner for all ARM microcontroller cores

Renesas Electronics Gold Alliance RTOS Partner.jpg

Microchip Premier RTOS Partner

RTOS partner of NXP for all NXP ARM microcontrollers

Atmel RTOS partner supporting ARM Cortex-M3 and AVR32 microcontrollers

STMicro RTOS partner supporting ARM7, ARM Cortex-M3, ARM Cortex-M4 and ARM Cortex-M0

Xilinx Microblaze and Zynq partner

Silicon Labs low power RTOS partner

Altera RTOS partner for Nios II and Cortex-A9 SoC

Freescale Alliance RTOS Member supporting ARM and ColdFire microcontrollers

Infineon ARM Cortex-M microcontrollers

Texas Instruments MCU Developer Network RTOS partner for ARM and MSP430 microcontrollers

Cypress RTOS partner supporting ARM Cortex-M3

Fujitsu RTOS partner supporting ARM Cortex-M3 and FM3

Microsemi (previously Actel) RTOS partner supporting ARM Cortex-M3

Atollic Partner

IAR Partner

Keil ARM Partner

Embedded Artists