Quality RTOS & Embedded Software

 Real time embedded FreeRTOS RSS feed 
Quick Start Supported MCUs PDF Books Trace Tools Ecosystem TCP & FAT




Loading

Softec HCS12 starter kit

Posted by Nobody/Anonymous on November 11, 2006
Sorry to bother you guys, but I need help loading a project into the starter kit.

I couldn't get me assembly code to run, so I went back to the examples.

If I start codewarrior then open the Softec ADC.mcp example, choose Softec target

Click Project->Debug, it loads the example program.

If I start a new project, choose absolute asembly, simulator and PK-HCS12 target,

Then make no changes to the "framework" main.asm file

Make file compiles, but debug fails to connect to target.

Thanks for any ideas.

JohnP

RE: Softec HCS12 starter kit

Posted by Nobody/Anonymous on November 11, 2006
So you are saying the FreeRTOS demo works. But if you make a new project (that does not contain FreeRTOS) then you cannot get it to work? Sounds like a tech support question for CodeWarrior support? Or have I missed the point?

RE: Softec HCS12 starter kit

Posted by Nobody/Anonymous on November 11, 2006
Sorry, nothing to do with RTOS. I'm porting my HC11 code, and bought the Softec starter kit to use as an emulator.

After fighting it for a couple days, I googled the starter kit, and this page popped up with a photo of the Softec board I'm using, so I thought maybe you could show me what I was doing wrong.

I emailed Softec, posted to their forum, posted on the Yahoo HC12 forum, and the Freescale forum. No replies yet.

I can't get the simplest assembly program to load, though it will load the Softec ADC example. Their example is written in C. It reads a pot, then displays the value on LED's connected to PortB.

The simplest assembly program would be their framework code with no changes (where it says "insert your assembly code here".

It compiles and executes on the CodeWarrior True-Time simulator, but won't connect to the target when I switch to target mode.

It gives a communication error. The PC's device manager shows it's connected. Uninstalling/reinstalling the cable is no help.

Then I go back to the Softec example, and it loads with no problem.

JohnP
jpizzuto@jandssafeguard.com

RE: Softec HCS12 starter kit

Posted by Nobody/Anonymous on November 12, 2006
Found the problem. Compared the Debugger files named SofTec.ini

They were different, so I replaced the nonworking one with the working example.

I posted a detailed explanation on the Softec forum:

http://www.softecmicro.com/forum/showthread.php?s=&postid=1471#post1471


[ Back to the top ]    [ About FreeRTOS ]    [ Sitemap ]    [ ]




Copyright (C) Amazon Web Services, Inc. or its affiliates. All rights reserved.

Latest News

FreeRTOS kernel V10 is available for immediate download. Now MIT licensed.


FreeRTOS Partners

ARM Connected RTOS partner for all ARM microcontroller cores

IAR Partner

Microchip Premier RTOS Partner

RTOS partner of NXP for all NXP ARM microcontrollers

STMicro RTOS partner supporting ARM7, ARM Cortex-M3, ARM Cortex-M4 and ARM Cortex-M0

Texas Instruments MCU Developer Network RTOS partner for ARM and MSP430 microcontrollers

OpenRTOS and SafeRTOS